Presedintele Traian Basescu l-a catalogat pe Vladimir Putin un "bolnav care crede ca poate reface" Uniunea Sovietica, in timpul unui discurs despre criza din Ucraina tinut la intalnirea anuala cu ambasadorii romani.
Seful statului a cerut NATO sa isi consolideze prezenta pe flancul estic si sa suplimenteze numarul navelor militare din Marea Neagra, pentru a descuraja posibile actiuni ale Rusiei.
"Elemente de descurajare trebuie sa existe (...) pentru a putea descuraja idei ale vreunui bolnav care crede ca poate reface zonele de influenta ale fostului URSS. Nu am dubii ca NATO va functiona si garantiile de aplicabilitate ale Articolului 5 nu pot fi puse sub semnul intrebarii", a declarat Basescu.
Presedintele a declarat ca nu exista un pericol pentru Romania "in mod rational, dar sa ne pregatim si pentru irational, pentru ca se dovedeste ca irationalul poate exista".
De asemenea, Traian Basescu a cerut ca statele europene si membre NATO sa trimita arme fortelor ucrainene, pentru ca acestea sa poata face faca actiunilor Rusiei, precizand ironic ca soldatii ucraineni "s-au saturat de cate casti le-au fost trimise".

Recent post

Stiri director webSEO RomaniaOnline Marketing Certificat Web Technology Blogsfree web site traffic and promotion Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Bloguri, Bloggeri si Cititori
Ranking medicina-tehnologie.blogspot.ro por Alexa AltaVista - AOL - Google - MSN - Yahoo Sitemap google Sitemap yahoo Sitemap msn

Blog Archive

Un produs Blogger.

Popular Posts

Social

Add to netvibesSubscribe in Bloglines ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free My Ping in TotalPing.com Agregar Web - Directorio de websMedicine Blog DirectoryBlogorama - The Blog Directoryblog search directoryTop  blogs Real Estate

Persoane interesate